Fillers Friesland

Anti-rimpelbehandelingen met tijdelijke en veilige (hyaluronzuur) fillers

Een filler-behandeling met een tijdelijk hyaluronzuur is meer geschikt voor diepere rimpels, groeven of ‘deukjes’. Deze kunnen ontstaan door volumeverlies en het ouder worden van de huid. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, die na 1 of meerdere jaren weer wordt afgebroken. Onze praktijk gebruikt veilige niet-permanente fillers van het merk Stylage®.

Wij behandelen de volgende gebieden:

 • lippen / lippenrood voor vollere lippen
 • jukbeenderen
 • slapen
 • neus-lippenplooi
 • marionet-lijnen of dunne lachlijntjes
 • rokerslijntjes boven en onder de lippen

Tijdsduur consult: ± 30 a 45 min
Herstelperiode: enkele uren
Effect: 6 tot 12 maanden
Consulten en controles: vrijblijvend

Hoe verloopt een afspraak voor een fillerbehandeling.

Tijdens de 1e vrijblijvende intake vragen we een medische vragenlijst in te vullen. Hierna worden uw wensen of verwachtingen, maar ook de haalbaarheid ervan besproken. 

Afhankelijk van uw situatie zal een haalbaar behandeladvies worden gegeven, raden we een fillerbehandeling af of verwijzen we u door naar een andere specialist.

Voor een fillerbehandeling adviseren we de eerste keer minimaal 1 dag bedenktijd alvorens over te gaan tot behandeling. Hiervoor maken we dus een nieuwe afspraak. Een fillerbehandeling duurt ongeveer 30 minuten. We gebruiken uitsluitend veilige en oplosbare hyaluronzuurfillers van het merk Stylage. Sinds 2015 zijn permanente fillers in Nederland niet meer toegestaan.

Op de dag van de behandeling maken we kleurenfoto’s van uw gezicht ten behoeve van uw eigen medische elektronische en beveiligde patiëntendossier. De foto’s worden niet gepubliceerd op internet of social media. Patiënten nemen zittend plaats in de behandelstoel, waarna de huid ontsmet wordt met alcohol/chloorhexidine. Hierna wordt het fillerproduct vanuit een spuitje met een dun naaldje met kleine prikjes in of onder de huid op de gewenste plekken aangebracht. Meestal is verdoving niet nodig, omdat in het fillerproduct zelf ook al verdoving (lidocaine) zit. 

Bij de eerste keer zijn we voorzichtig met het aanbrengen van de juiste hoeveelheid filler. Zo voorkomen we een onnatuurlijk resultaat en kunt u wennen aan de nieuwe verandering in het gezicht. 

Na 4 weken kan er evt. een extra behandeling plaatsvinden afhankelijk van uw wensen. Aan deze extra behandeling zijn wel weer kosten verbonden, omdat voor elke patiënt altijd een nieuw fillerspuitje wordt gebruikt.

Wanneer is een fillerbehandeling niet verstandig te ondergaan?

– patiënten onder de 18 jaar

– zwangere vrouwen of tijdens borstvoeding

– 2 weken voor of na een Corona (booster)- vaccinatie.

– patiënten met de ziekte “Body Dysmorfic Dysorder”

– patiënten met een immuunziekte

– andere zeldzame aandoeningen die tijdens het consult aan bod kunnen komen

– als u zich ziek voelt of koorts heeft op de dag van de behandeling. 

Graag maken we dan een nieuwe afspraak als u zich weer beter voelt.

Algemene risico’s zijn:

 • een ontsteking
 • infectie 
 • bloeding 
 • blauwe plek 
 • allergische reactie 

 

Bijzondere risico’s zijn (zeer zeldzaam maar kunnen toch ontstaan): 

 • het zien of voelen van kleine zwellingen of verhardingen op de plek van de filler. Dergelijke onregelmatigheden zijn vaak van korte duur of verdwijnen na verloop van tijd vanzelf. Mocht u toch niet tevreden zijn over het effect van een fillerbehandeling dan kan de filler vaak worden verminderd of worden opgelost met het ‘oplosmiddel’ hyaluronidase. Door middel van prikjes met dit middel kun je lokaal daar waar wenselijk de behandeling dus enigszins relatief corrigeren. 
 • Een echte zeldzaamheid is een vervelende verstopping van een bloedvat met het fillerproduct. Dit kan zuurstofschade geven in het verzorgde gebied van het bloedvat met weefselverval of blindheid tot gevolg. Overigens zijn dit, nogmaals wel echte zeldzaamheden, maar ze bestaan.


Waar op te letten na de behandeling?

Na de behandeling raden we aan om minimaal 15 a 30 min. nog in de wachtkamer van de praktijk te blijven zitten om het effect van de filler op uw lichaam af te wachten. U krijgt na de behandeling altijd een (spoed)telefoonnummer mee voor vragen of overleg. Deze vragen kunt u dag en nacht stellen op:

0512 – 51 50 03 (praktijk)

06 – 28507645 (receptie)

06 – 50600897 (spoednummer van de arts)

Indien u geen gehoor krijgt op bovenstaande nummers, kunt altijd contact opnemen met huisartsenpost Dokterswacht Friesland: 0900 – 112 7 112  

Neem altijd contact op met de behandelend arts voor advies bij het ontstaan van:

 • twijfel over het behandelresultaat
 • een mogelijke allergische reactie
 • benauwdheid, ziek worden of ziek voelen
 • koorts (= 38 graden of hoger)
 • een rode of paarse verkleuring in of rond het behandelde gebied
 • pijn of het ontstaan van pukkeltjes in of rond het behandelde gebied
 • pijn in de ogen of minder goed kunnen zien


Een controle in de praktijk behoort dan altijd tot de mogelijkheden, dat is geen probleem.

Hersteltijd

Na een fillerbehandeling kunt u in het algemeen direct weer uw dagelijkse werkzaamheden hervatten. Direct na de behandeling is het beter om 48 uur geen druk uit te oefenen (zoals een gezichtsmassage) op de behandelde plekken. Voorkom de eerste 48 uur ook blootstelling aan te veel zonlicht, zonnebank of sauna. Roken en alcohol is in het algemeen niet verstandig en na een injectables behandeling ook niet.

Prijzen

1 behandeling met 1 ml. Stylage kost 299 euro (prijspeil 2022)

Betalen

Alleen pinbetalingen kunnen worden verwerkt. Geen contant geld. U krijgt een papieren betalingsbewijs mee na uw pinbetaling.

Behandelend arts: drs. M. van Bracht, cosmetisch huisarts.

BIG-nr. 09063962101 

In 2017 heeft hij de internationale opleidingsmodules 1 en 2 voor injectables behaald van de Ned. Ver. Cosmetische Geneeskunde in het AMC te Amsterdam. 

Hiernaast is hij lid van en opgeleid door Huisartskliniek in Westervoort.

Praktische training en ervaring zijn opgedaan in het SKILLS-lab (Erasmus Universiteit R’dam) en via diverse nascholingen soms gesponsord door de farmaceutische industrie.

Oogmark™ is gelegen naast de NHG-geaccrediteerde huisartsenpraktijk van Bracht & Dorgelo. 

Oogmark™ maakt gebruik van een kwaliteitssysteem met in- en exclusie-criteria voor cosmetische behandelingen.

Zo nodig verwijzen we door naar andere specialisten voor het indicatieve gebied. 

Bij een behandeling worden voor- en na-foto’s gemaakt en opgeslagen in je beveiligde digitale patiëntendossier. 

Er wordt gebruik gemaakt van diverse behandelprotocollen met time-out procedure.

Enkele ervaringen van cliënten