Haartransplantatie Friesland

FUE haartransplantatie

Haarverlies? We helpen je verder

Heeft u last van dunner wordend haar of ergert u zich aan uw inhammen of kale plekken? Een haartransplantatie bij Oogmark in Friesland biedt hiervoor dé oplossing. Met een haartransplantatie zorgen we ervoor dat haaruitval en kalende plekken op uw hoofd verleden tijd zijn. We behandelen uw terugtrekkende haarlijn of kalende plekken uitsluitend met de nieuwste en meest effectieve technieken, zoals een PRP of FUE behandeling. FUE is dé toonaangevende methode, waarbij we haartje voor haartje transplanteren, zonder zichtbaar streepvormig litteken. Bij Oogmark in Friesland bent u verzekerd van deskundig advies op maat en nog veel meer:

 • De eerste en vaste kliniek in Friesland voor haartransplantaties
 • Vrijblijvend consult
 • Voller haar met een natuurlijke haarlijn
 • Transparante prijzen
 • Persoonlijke benadering en deskundig advies op maat
 • Geavanceerde DNA-test (TrichoTest™) om uw oorzaak van haaruitval vast te stellen
 • Moderne methodes: zoals PRP en FUE behandelingen
 • Geen gedelegeerde zorg: behandeling door arts en assistent

Bij Oogmark streven we naar perfectie, waardoor een voorafgaand consult noodzakelijk is. Tijdens dit gratis en vrijblijvende consult luisteren we naar uw wensen, onderzoeken we de oorzaak van uw haarverlies en bespreken we het ideale behandeltraject. Maak direct een afspraak voor uw gratis consult of stel uw vragen aan onze deskundigen.

Vrijblijvend consult aanvragen

Stuur eventueel een foto ter beoordeling mee.

Haartransplantatie prijzen

Dankzij onze opleiding en moderne technieken, krijgt u waar voor uw geld. Bij ons betaalt u meer t.o.v. onze concurrenten, maar door de goede prijs-kwaliteitsverhouding hoeft u niet meer naar het buitenland. De haartransplantatie prijzen zijn echter verschillend afhankelijk van uw wensen en het benodigd aantal getransplanteerde haartjes. Tijdens uw eerste  vrijblijvend consult met drs. M. van Bracht bekijkt u samen met dokter Van Bracht een microscopische foto van uw hoofdhuid en bespreekt hij de kwaliteit van uw donorhaar. U krijgt ook een schatting te horen hoeveel grafts er nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Aan de hand van het aantal benodigde grafts bieden we u een prijsindicatie. Hierdoor weet u voorafgaand aan de behandeling precies wat de kosten zullen zijn.

Haartransplantatie: het behandeltraject

Een terugtrekkende haarlijn, inhammen, een kale kruin of kalende plekken kunnen zorgen voor een daling in uw zelfvertrouwen. Met behulp van een FUE haartransplantatie zorgen we ervoor dat u weer snel geniet van een volle bos haar en vol zelfvertrouwen over straat loopt. Om u van een optimaal resultaat te voorzien, doorloopt u bij Oogmark te volgende stappen:

1. Vrijblijvend consult

Tijdens een vrijblijvend consult luistert de dokter naar uw wensen, onderzoekt hij uw hoofdhuid en maakt hij een microscopische foto van de aanwezige haren. Hierna stellen we een persoonlijk behandeltraject voor.

Voorafgaand aan de haartransplantatie adviseren we de gepatenteerde DNA-test (TrichoTest) om uw haren optimaal voor te bereiden op de ingreep. Vraag direct online een consult aan via onderstaande knop.  

2. Verwijderen van haarzakjes

Bij de moderne FUE haartransplantatie transplanteren we gezonde haren met volledige haarzakjes uit het donorgebied naar het te behandelen gebied.

Voorafgaand aan de behandeling is het nodig om uw haar te millimeteren en plaatselijk te verdoven. Vervolgens verwijderen we het benodigde aantal gezonde haarzakjes, ook wel grafts genoemd, uit het donorgebied met een klein hol naaldje. Hier voelt u niks van.

3. Haarzakjes implanteren

Een graft of haarzakje uit het donorgebied bevat 1 tot 4 haren die we één voor één uit het donorgebied transplanteren in het ontvangstgebied. Hiervoor maken we minuscule sneetjes in de verdoofde hoofdhuid,  waarmee we ruimte creëren voor de grafts.

De getransplanteerde haartjes vallen vervolgens na een aantal weken uit. Dit is volstrekt normaal. Hierna krijgt u binnen 1 jaar nieuwe en steeds sterkere haartjes. 

Onze haartransplantatie methodes

FUE haartransplantatie

Naast PRP behandelingen zijn we gespecialiseerd in haartransplantatie volgens de FUE methode, waardoor haaruitval en kaalheid verleden tijd zijn. Een FUE haartransplantatie is zeer effectief om verder haarverlies te voorkomen en stimuleert de haargroei zonder dat uw haren opnieuw uitvallen. Tijdens een FUE haartransplantatie transplanteren we één voor één gezonde haarzakjes uit het donorgebied naar het ontvangstgebied.

PRP behandeling

Bent u nog niet toe aan een haartransplantatie, maar wilt u wel toekomstig haaruitval tegengaan en uw haar versterken? Dan bieden we met een PRP behandeling dé ideale oplossing. Tijdens een PRP behandeling stimuleren we de haargroei door het injecteren van bloedplaatjes uit uw eigen bloed in de hoofdhuid. Bloedplaatjes versterken uw haren en bevorderen uw haargroei. Het injecteren doen we met zeer kleine prikjes die nauwelijks voelbaar zijn.

Oorzaken haaruitval

Het is heel normaal om 50 tot 100 haren per dag te verliezen. Dit lijkt veel, maar is volledig normaal. Stress, koorts, psychische spanning of zwangerschap kan dit proces echter stimuleren, waardoor er mild tot hevig haarverlies kan optreden. We spreken van hevige haaruitval wanneer er binnen afzienbare tijd meer dan 50% van uw haar uitvalt. Om haaruitval tegen te gaan, is het zaak om de oorzaak van haaruitval te achterhalen. Wanneer we de oorzaak wegnemen, herstelt het haar zich vanzelf en is uw haar binnen 6 maanden weer volledig hersteld.

Haarverlies na chemo- of radiotherapie

Haarverlies na chemotherapie of radiotherapie is van een andere orde. Binnen 1 tot 3 weken vallen praktisch alle haren uit. Na de chemo- of radiotherapiebehandeling komt de haargroei weer op gang, maar volledig herstel van de haargroei duurt echter lang (maanden tot jaren). 

Erfelijke kaalheid

Alopecia androgenetica, een hormonale vorm van haaruitval door overgevoeligheid voor testosteron, is een genetisch bepaalde en hormonale vorm van kaalheid. Dit komt meestal voor bij mannen, soms ook bij vrouwen en kan al ingaan op het 20e levensjaar. Haarworteltjes krimpen en sterven uiteindelijk af om niet meer terug te keren. Typerend is een wijkende voorste haargrens en kaalheid rond of op de kruin. Erfelijke kaalheid komt bij de helft van de blanke mannen voor, minder vaak bij het negroïde en zelden bij het Aziatische ras. Grof geschat komt deze vorm van kaalheid bij 30% van de mannen voor tussen 20 en 30 jaar, 40% bij mannen tussen 40 en 50 jaar, 50% bij mannen tussen 50 en 60 jaar.

Haaruitval voorkomen

Erfelijke kaalheid is lastig te voorkomen. Toch zijn er een aantal middelen die het proces kunnen vertragen, waardoor u minder snel kaal wordt. Zo kun je bij de mannelijke vorm van erfelijke kaalheid eerst een lotion zoals Minoxidil (Rogaine) overwegen. Daarnaast zijn er ook pillen, zoals Finasteride (Propecia), die erfelijke kaalheid kan vertragen. Beide manieren kennen echter ook nadelen:

Haarlotion

Minoxidil haarlotion kun je 6 maanden lang, 2 keer per dag uitproberen. Bij 25% van de mannen leidt dit opnieuw tot enige haargroei. Indien er na een jaar geen effect is, heeft het geen zin om met de behandeling door te gaan. Wanneer er wel sprake is van zichtbaar effect, kunt u doorgaan met het  aanbrengen van de lotion, omdat er anders alsnog haarverlies optreedt. Als je zeker wilt weten of Minoxidil succesvol zal zijn, raden we je TrichoTest DNA-test aan.

Finasteride

Finasteride is een ‘anti-hormoon’ en gaat de schadelijke invloed van testosteron tegen. Elke dag een klein tabletje van 1 mg lijkt het meeste effect te hebben. Je kunt het 6 maanden uitproberen om vast te stellen of het zichtbaar effect heeft. Bij een positief resultaat adviseren we het middel levenslang te gebruiken of zolang u het nodig vindt. Na het staken van de behandeling verdwijnt namelijk het positieve effect binnen 6 tot 12 maanden. Wil je zeker weten of Finasteride succesvol zal zijn, raden we je TrichoTest DNA-test aan.

Haartransplantatie

Wilt u een permanente oplossing voor kaalheid? Dan biedt Oogmark, gevestigd in Friesland, de uitkomst met een haartransplantatie. Eigen haren worden vanaf het achterhoofd pijnloos verwijderd en getransplanteerd naar de gewenste gebieden. Deze haren zeer duurzaam en gaan vaak een leven lang mee omdat ze van nature minder gevoelig zijn voor invloed van het mannelijke hormoon testosteron.

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over haartransplantaties of bent u benieuwd naar de mogelijkheden en haartransplantatie prijzen in uw situatie? Vraag dan direct vrijblijvend consult aan bij onze kliniek in Drachten, Friesland. We informeren u graag en voorzien u van antwoorden op al uw vragen.

In bepaalde situaties of bij bepaalde ziektebeelden verwijzen wij door naar dr. Swinkels, dermatoloog en tricholoog van Dermex.nl.

Haarverlies pakketten

Pakket A

Vrijblijvend consult bestaande uit:

 • haarverlies door middel van digitaal microscopisch onderzoek. Zo nodig doorverwijzen naar een tricholoog
 • voor haartransplantatie door middel van:
  1. Beoordeling ontvangstgebied door middel van dermatoscopie
  2. Inclusief prijsopgave evt. haartransplantatie

Vanaf € 62

Pakket B

 • Vrijblijvend consult (zie pakket A)
 • PRP is een groeibehandeling voor haarwortels.

 

Vanaf € 299

Pakket C

 • Vrijblijvend consult (zie pakket A)
 • DNA-test (TrichoTestTM)
 • Na-consult
 • Inclusief voorschrijven van recepten

 

Vanaf € 575

Pakket D

 • Vrijblijvend consult (zie pakket A)
 • DNA-test (TrichoTestTM)
 • Haartransplantatie 
 • Inclusief nazorg

Vanaf €5500

Pakket E

 • Vrijblijvend consult (zie pakket A)
 • DNA-test (TrichoTestTM)
 • PRP-behandeling
 • Haartransplantatie
 • Inclusief nazorg

 

Vanaf €5799

Vrijblijvend consult aanvragen

Stuur eventueel een foto ter beoordeling mee.