FUE haartransplantatie

FUE methode haartransplantatie

FUE haartransplantatie (Follicular Unit Extraction) is de modernste en beste haartransplantatie methode die anno 2023 beschikbaar is. Met deze behandeling ga je haarverlies, dunne beharing en kaalheid tegen, wat zorgt voor een duurzaam en natuurlijk resultaat.

Snel naar:

Vrijblijvend consult aanvragen

Stuur eventueel een foto ter beoordeling mee.

De FUE techniek

Met de FUE-techniek, transplanteren we de sterkere en duurzame haartjes van het achterhoofd naar de kalende of dunnere gebieden op het voorhoofd, inhammen of kruin, haartje voor haartje. Hiermee krijg je weer dichtheid terug per vierkante centimeter en de juiste haarrichting voor een natuurlijke look. Oogmark™ biedt hiernaast een unieke gepatenteerde DNA-test aan, die we uitvoeren voor een persoonlijk medicatie- of supplementenadvies op het gebied van haarbehoud en -onderhoud. We behandelen zowel mannen als vrouwen.

Wat is een FUE haartransplantatie?

FUE staat voor Follicular Unit Extraction: de nieuwste opvolger van de al langer bestaande FUT-methode (ook wel strip-methode genoemd). Met FUE transplanteren we letterlijk haartje voor haartje, inclusief de haarzakjes (grafts). De grafts verplaatsen we van het behaarde achterhoofd naar de kalende of dunnere gebieden. De haartjes op het achterhoofd hebben namelijk een veel langere levensduur. Maar ook deze haartjes zijn niet altijd even permanent. Op de plek van het haarzakje in het donorgebied groeit geen haar meer, maar uit de overgebleven haarzakjes wel. Het donorgebied wordt dus niet zichtbaar kaler. De FUE-haartransplantatie is een ingreep onder lokale verdoving, dus je hoeft niet onder narcose. Er worden geen hechtingen gebruikt. 1 week later zie je al resultaat.

Genezing na de FUE behandeling

De FUE haartransplantatie duurt, afhankelijk van het aantal grafts, 5 tot 8 uur en de herstelperiode bedraagt 7 dagen. Het gebied waar de haarzakjes zijn weggehaald, geneest zeer snel, omdat de transplantatie slechts kleine wondjes achterlaat. De getransplanteerde grafts groeien binnen enkele dagen weer goed vast in de nieuwe huidkanaaltjes, waardoor het resultaat al snel zichtbaar is.

De voordelen van FUE haartransplantatie

Aan de FUE methode zitten veel voordelen. Denk hierbij onder andere aan:

 • Er zijn amper tot geen littekentjes te zien in het donorgebied;
 • Er is sprake van een zeer snel genezingsproces;
 • Het risico op zichtbare littekens is nihil;
 • Een hoge dichtheid in het ontvangstgebied met een natuurlijk ogend resultaat;
 • De behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving, dus geen narcose;
 • Een permanente oplossing voor haarverlies;
 • Transplanteren zonder scheren in het ontvangstgebied is mogelijk.

Kosten FUE haartransplantatie

Tijdsduur ingreep:5 à 8 uur
Herstelperiode:7 dagen
Controlemomenten:1 dag na ingreep
Kosten:€3,50 per graft
Kosten genetische test:€500 (incl. consult, uitslagen en recepten op maat)

Waarom een professional inschakelen voor haartransplantatie?

De kosten van FUE haartransplantaties zijn zeer uiteenlopend en niet iedere kliniek hanteert dezelfde werkwijze. Hierdoor kunnen haartransplantaties verkeerd worden uitgevoerd met als gevolg een onnatuurlijk resultaat of schade aan de geoogste grafts. Dit kan liggen aan o.a. de volgende zaken:

 • De ingreep wordt uitgevoerd door niet medisch personeel en/of zonder arts.
 • Er wordt een verkeerde, te lage of onnatuurlijke haarlijn gerealiseerd.
 • De nieuwe haardichtheid is te laag en dus visueel niet dekkend.
 • De nieuwe haartjes worden onherstelbaar beschadigd bij het oogsten (de patiënt ziet dit niet, dit kun je alleen zien bij het oogsten).
 • Het donorgebied wordt niet goed voorbereid met medicijnen waardoor de haartjes minder sterk worden getransplanteerd en dus ook minder kans hebben om weer uit te groeien.
 • Er wordt geen rekening gehouden met het aanbrengen van de juiste haarrichting.
 • Patiënten betalen vaak te veel geld voor niet geleverde aantallen haren.

FUE haartransplantatie bij Oogmark™

We leggen graag uit waarom je kiest voor een FUE haartransplantatie bij medisch cosmetische praktijk Oogmark™ in Friesland.

Lid van en getraind door FUE Europe

drs. M van Bracht is cosmetisch arts KNMG en lid van FUE EUROPE en de NVCG. FUE EUROPE is het enige wetenschappelijke Europese netwerk voor kennis en opleiding van haartransplantatie-artsen. De Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG) is de enige en de wetenschappelijke Nederlandse vereniging voor cosmetische geneeskunde door de Nederlandse overheid erkend.

Oogmark™ werkt samen met Nederlandse en buitenlandse experts. We maken deel uit van een netwerk van 180 internationale haartransplantatie-artsen. Zo delen we kennis over de nieuwste technieken en casuïstiek.

Advies op basis van een genetische test

Sinds 2020 zijn we gespecialiseerd in het aanbieden van een unieke genetische DNA-test. Door alleen wangslijmvlies af te nemen en te onderzoeken in een gespecialiseerd Spaans laboratorium van Fagron, kunnen we achterhalen welke van de 42 onderzochte gen-locaties betrokken zijn bij het haarverlies.

Met deze test ontvang je een advies voor medicatie of supplementen. Dit helpt om je huidige haren zo goed mogelijk te behouden of verder haarverlies te stoppen.

Van oudsher adviseren artsen namelijk al meer dan 30 jaar voornamelijk Minoxidil en Finasteride ter preventie van haarverlies. Deze adviezen zijn met de uitkomsten van de TrichoTest™ (DNA-test) inmiddels achterhaald.

Maatwerk bij het oogsten en plaatsen

Bij Oogmark™ streven we naar een natuurlijk resultaat. Dit realiseren we door een haardichtheid te creëren van minimaal 70 à 75 haartjes per vierkante centimeter.

De haarworteltjes-diepte verschilt van persoon tot persoon, dus passen we ook hier ons boortje op aan.

We vergeten niet om ook rekening te houden met je haarrichting. Dit kan, met name bij de inhammen, per centimeter veranderen.

Dedicated team

Een haartransplantatie is een tijdsintensieve dagingreep die door 1 team (bestaande uit 2 tot 3 behandelaren) per patiënt gedurende 1 dag zal worden uitgevoerd.

Aan het begin van de behandeling weet je dus van te voren door wie je geholpen wordt.

Het team bestaat uit 1 arts (drs. Mark van Bracht, cosmetisch arts KNMG) en 2 van de 4 vaste assistenten.

Een natuurlijke haarlijn

Bij Oogmark™ zorgen we voor een duurzame en natuurlijke haarlijn. Dat wil zeggen een haarlijn die ook in de toekomst, mocht het haarverlies zich voortzetten, nog steeds een fraai resultaat geeft. Een haarlijn is natuurlijk persoonlijk en tekenen we samen in goed overleg met je af.

Door het juiste implantatiepatroon toe te passen, wisselen we enkele, dubbele en soms drie- of viervoudige) haarzakjes continu af. Dit geeft een zachte haarovergang en creëert daarmee een onopvallende haarlijn.

Haar-uitneem plan

Aan de hand van jouw wensen bestuderen we het donorgebied en ontvangstgebied. Het donorgebied wordt beoordeeld op dichtheid, grootte en het aantal haren per haarfollikel. We beoordelen het donorgebied op grootte en of er plekken zijn die meer of minder haren nodig hebben. Zo komen we erachter of jouw nieuwe kapsel haalbaar is met een haartransplantatie. In combinatie met onze DNA-test maken we een operatieplanning.

Niet tevreden met een eerdere haartransplantatie?

Heb je je haar in het buitenland of elders laten transplanteren, maar ben je niet tevreden over het resultaat? Oogmark™ kan je helpen met een hair-repair. We geven je graag advies over het vergroten van de dichtheid en creëren een visuele verbetering op wat er al is gerealiseerd. Ook kunnen we helpen met advies over onderhoudsmedicatie als dat nog niet eerder is geadviseerd. Via onze DNA-test krijg je maatwerk medicatieadvies waardoor je het langst van je transplantatie geniet.

FUE haartransplantatie in Friesland en omstreken

Oogmark™ is het eerste en enige haartransplantatiecentrum in Friesland en omstreken voor haartransplantaties. Je haartjes kun je maar één keer transplanteren en daar zijn we zuinig op. Sinds 2018 hebben we verschillende klinieken bezocht in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Turkije om het vak van de besten te leren. Je bent bij ons in goede handen.

Overweeg je een FUE haartransplantatie?

Overweeg je een FUE haartransplantatie of ontvang je graag meer haarinformatie? We leggen je graag alles uit tijdens een vrijblijvend consult. Een eerste consult duurt ongeveer 60 minuten. De kennismaking of oriënterende consulten zijn altijd geheel vrijblijvend. Stel je vraag of maak je afspraak door te bellen via 06 28507645, een e-mail te sturen naar info@oogmark.nl of ons contactformulier in te vullen.

Vrijblijvend consult aanvragen

Stuur eventueel een foto ter beoordeling mee.