FUE methode (Follicular Unit Extraction)​

FUE haartransplantatie

Ben je op zoek naar het goedkoopste adres voor een haartransplantatie? Ga dan naar Turkije (ook in Turkije zijn trouwens goede klinieken) of zoek verder op internet. Ben je op zoek naar een Nederlands adres met een Nederlandse arts, waar je goed en integer wordt geholpen? Maak dan een afspraak voor het beste behandeladvies en een duurzaam resultaat in Friesland.

Oogmark™ is het eerste en enige haartransplantatiecentrum in Friesland en omstreken voor haartransplantaties. Jouw haartjes kun je maar 1 x transplanteren, daar zijn wij zuinig op. Sinds 2018 hebben we daarom verschillende klinieken bezocht in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Turkije om het vak van de beste te leren.

Met de nieuwste FUE-techniek ’stick-and-place’ transplanteren we de permanente haartjes van het achterhoofd naar de kalende gebieden: haartje voor haartje. Wij geven je de grootste dichtheid per vierkante cm en de juiste haarrichting voor een natuurlijk resultaat. Uniek is ook onze gepatenteerde DNA-test voor een persoonlijk advies voor haarbehoud en haaronderhoud. Wij behandelen zowel mannen als vrouwen.

Maak hier gerust een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Wat houdt de FUE haartransplantatie-methode in?

FUE staat voor Follicular Unit Extraction: de nieuwste opvolger van de al langer bestaande FUT-methode (ook wel strip-methode). Met FUE transplanteren we letterlijk haartje voor haartje inclusief de haarzakjes (grafts). Deze grafts verplaatsen we van het behaarde achterhoofd naar de kalende gebieden. De haartjes op het achterhoofd hebben namelijk een veel en veel langere levensduur. Maar ook deze haartjes zijn niet altijd even permanent. De FUE-haartransplantatie is een ingreep onder lokale verdoving, dus je hoeft niet onder narcose. Ook is er geen sprake van hechtingen. 1 week later zie je al resultaat.

Dit leggen we je graag allemaal uit.

Haartransplantaties worden vaak verkeerd uitgevoerd. Je krijgt een onnatuurlijk resultaat:

 • De ingreep wordt bijv. alleen door assistenten uitgevoerd, dus zonder arts     
 • Er wordt een verkeerde of te lage haarlijn gerealiseerd
 • De nieuwe haardichtheid is te laag en dus visueel niet dekkend
 • De nieuwe haartjes raken beschadigd bij het oogsten (de patiënt ziet dit niet, dit kun je alleen zien bij het oogsten). Dit is het zogenaamde transectie-percentage                  
 • Het donorgebied wordt niet goed voorbehandeld door het ontbreken van een genetische test en zonder de juiste medicatie en zonder de juiste adviezen
 • Er wordt geen rekening gehouden met een natuurlijk haarlijn
 • Er wordt geen rekening gehouden met het aanbrengen van de juiste haarrichting
 • Patiënten betalen vaak te veel geld voor niet geleverde aantallen haren

 

Niet tevreden over een eerdere haartransplantatie in het buitenland? Oogmark is gespecialiseerd in hair-repair!

 Heb je je haar in het buitenland of elders laten transplanteren, maar ben je niet tevreden over het resultaat? Laat je in onze praktijk adviseren. Wij helpen je graag verder waar andere klinieken geëindigd zijn. Wij vergroten je dichtheid en creëren een visuele verbetering op wat er al is gerealiseerd. We zien bijvoorbeeld ook vaak dat mensen elders geholpen zijn, maar geen onderhoudsmedicatie hebben meegekregen voor het behoud van je dure haartransplantatie. Via onze DNA-test krijg je maatwerk medicatie-advies waardoor je het langst van je transplantatie kan profiteren.


6 redenen om je haar te laten transplanteren bij Oogmark

 1. Wij zijn lid van en getraind door FUE Europe.

Drs. M van Bracht, cosmetisch huisarts, is lid van FUE Europe, het enige wetenschappelijke Europese netwerk voor kennis en opleiding van haartransplantatie-artsen. Daarnaast is ook zijn assistente in het bezit van een certificaat voor deze opleiding. In 2 jaar tijd heeft FUE Europe hen opgeleid en getraind. Zo weet je zeker dat je wordt behandeld door een duo-team dat verstand van zaken heeft.

Bovendien werken wij graag samen met Nederlandse en internationale experts uit het veld. Wij maken deel uit van een netwerk van 150 internationale artsen van over de gehele wereld. Zo delen wij onderling kennis over de nieuwste haartransplantatiemethoden en houden wij ons aan de ethische standaard binnen ons vakgebied.

 1. Wij baseren onze adviezen op een unieke genetische test.

Wij zijn gespecialiseerd in een unieke genetische test. Door wangslijmvlies te analyseren, kunnen we achterhalen welke van de 14 onderzochte genen verantwoordelijk is voor het haarverlies. Dankzij de resultaten van deze test krijg je een advies op maat. Dit advies helpt je om je huidige haren zo goed mogelijk te optimaliseren en te behouden. Ook vertelt het je hoe je de haren na een haartransplantatie het beste kunt conserveren. Al 30 jaar lang adviseren artsen over de hele wereld voornamelijk Minoxidil en Finasteride ter preventie van haarverlies. Deze adviezen zijn met de uitkomsten van de TrichoTest echt achterhaald. Bij sommige patiënten werkt dit zelfs averechts. Doe bij ons jouw DNA-test!

 1. Alles is maatwerk: de juiste haardichtheid én haarrichting per cm2

Bij Oogmark™ streven we naar een natuurlijk resultaat: Dit realiseren we door een haardichtheid van minimaal 40 en het liefst 50 haartjes per vierkante centimeter te implanteren. Patiënten die elders zijn behandeld hebben vaak minder dan 20 haartjes per cm2. Logischerwijs geeft dit een minder mooi cosmetisch resultaat.

Wij vergeten niet om ook rekening te houden met jouw haarrichting. Dit kan – met name bij de inhammen – per cm veranderen.

 1. In onze praktijk Oogmark™ geen gedelegeerde processen.

In het buitenland worden haartransplantaties vaak zelfstandig gedaan door de assistenten in plaats van een duo-team van dokter met assistent. In zulke gevallen houdt de dokter vaak wel kort het intakegesprek, maar wordt de uiteindelijke behandeling uitgevoerd door assistenten.

Ook kan het zijn dat gouden bergen worden beloofd qua aantal getransplanteerde haartjes als dekkingsgraad. Een maximaal transplantatiegebied bestaat namelijk uit 1.500 à 1.750 haartjes per dag en niet uit 4.000 à 7.000 haartjes, zoals soms wordt beweerd. De kans dat je haartjes sneuvelen is dan significant groot en dat ontdek je maanden later pas als je weer terug bent in Nederland…

 1. Wij creëren een natuurlijke haarlijn.

Bij Oogmark™ zorgen we ervoor dat we de voorste haarlijn goed opbouwen. De haarlijn tekenen we in overleg met de patiënt. Niet te laag en niet te hoog. Er zijn wel een aantal wetmatigheden waarbinnen wat marge is om toe te passen. Op het spreekuur kunnen we je hier alles over vertellen. Door de juiste implantatievolgorde toe te passen, wisselen we enkele en dubbele (soms driedubbele) haarzakjes continue af. Dit geeft een zachte overgang en creëert een natuurlijke haargrensovergang zonder dat het anderen opvalt.

Om een poppenhoofd-haarlijn te voorkomen, maken we gebruik van de zogenoemde stick-and-place-techniek. Dit houdt in dat de arts met een diamant een gaatje maakt en dit gaatje openhoudt, zodat de assistente vervolgens het geoogste haartje hierheen kan verplaatsen.

De stick-and-place-techniek garandeert een fraaie cosmetische dichtheid, in tegenstelling tot de methode waarbij eerst heel veel gaatjes worden gemaakt om vervolgens de getransplanteerde haartjes te verplaatsen. Je weet immers dan niet wat nog nodig is.

 1. Haarcalculatie: we berekenen altijd eerst of het donorgebied voldoende haartjes in voorraad heeft voor de kale gebieden.

Aan de hand van je wensen bestuderen en berekenen we altijd eerst of je donorgebied geschikt is voor het ontvangstgebied. Aan de hand van een persoonlijke meting en tekening berekenen we hoeveel vierkante cm we nodig hebben en daarmee ook het aantal benodigde haartjes. Dit matchen we met je donorgebied. In combinatie met onze DNA-test maken we een operatie-planning.

Tijdsduur ingreep:5 à 8 uur
Herstelperiode:7 dagen
Controlemomenten:1 dag na ingreep:
Kosten:€3,50 per graft
Kosten genetische test:€500 (incl. consult, uitslagen en rectepten op maat)

Wil je meer weten? Maak dan gerust een eerste afspraak. Tel. 06 – 28 50 76 45 of info@oogmark.nl.

Een 1e consult duurt ongeveer 60 minuten. De kennismaking of oriënterende consulten zijn altijd geheel vrijblijvend.