PRP methode (Platelet Rich Plasma)

PRP haartransplantatie

PRP (platelet rich plasma) is gecentrifugeerd bloed en rijk aan bloedplaatjes. Je bijv. 5 bloedbuisjes van jezelf teruggeven dmv. hele kleine prikjes. De groeifactoren stimuleren de onderkant van je huid en haren voor weer een zichtbare verjonging en verfrissing.

Het voordeel van een PRP behandeling is dat het met lichaamseigen materiaal wordt gedaan. Allergische reacties of bijwerkingen treden daarom niet op.

Lichaamseigen Platelet Rich Plasma stimuleert haargroei

Platelet Rich Plasma, oftewel plaatjesrijk plasma (PRP), is geheel lichaamseigen. We nemen een beetje van uw bloed af dat we vervolgens centrifugeren. Zo scheiden we het plaatjesrijke bloedplasma. Deze bloedplaatjes zijn rijk aan lichaamseigen groeifactoren. Gezonde haarzakjes zorgen voor gezonde haren en overleven door de voeding die ze krijgen. Door de haarzakjes te voeden met PRP, wordt de natuurlijke groei van de haarzakjes versterkt. PRP kan worden gebruikt bij dunner wordend haar. De behandeling is ook geschikt voor het stimuleren van de haargroei na een haartransplantatie.

Wat doen de groeifactoren in PRP?

  • verbeteren de bloedsomloop van de haarzakjes
  • stimuleren de groei van de haarfollikel
  • maken haarzakjes gezond en sterk
  • verminderen ontstekingen

Mesotherapie met Platelet Rich Plasma

Nadat bij u bloed is afgenomen en dit is gecentrifugeerd, wordt het PRP door middel van hele kleine injecties (micro-injecties) in de hoofdhuid gebracht op de plekken waar uw haar uitvalt of dunner wordt. In de meeste gevallen adviseren wij 4 opeenvolgende behandelingen met een tussenpauze van minimaal 2 weken. U start met een kuur van 4 behandelingen. Twee maanden daarna beoordelen we het resultaat. Bij een positief resultaat wordt aanbevolen om de kuur van 4 behandelingen 1- of 2-jaarlijks te herhalen. De PRP-behandeling met mesotherapie is weinig belastend; u kunt gewoon doorgaan met uw dagelijkse bezigheden. Een bijkomend positief effect is dat PRP aantoonbaar gunstig is voor regeneratie van de huid en huidverjonging.

Wat zijn de mogelijkheden?

PRP is met name geschikt voor huidverbetering van:

  • Het gezicht, decolleté, haren, donkere kringen onder de ogen en je handen

Je kunt een duidelijk effect zien op de kleur van de huid en de hyperpigmentatie.

Hoe lang zie je het effect?

De resultaten houden lang aan: vaak meer dan een jaar. Na gemiddeld 3 PRP behandelingen wordt het gewenste resultaat behaald.
PRP geeft een subtiel effect. Het werkt niet voor opvulling van rimpels 90% van onze klanten is tevreden en ziet effect.

Haar kun je dikker en krachtiger maken met een zgn. PPR-behandeling. Ook de huid van het gezicht, decolleté en hals zijn ideale plekken om revitaliseren met bijv. 3 PRP-behandelingen. Een PRP-behandeling wordt ook wel ‘VAMPIRE FACELIFT’ genoemd.

Wat is Platelet Rich Plasma?

PRP staat voor Platelet Rich Plasma en betekent als plaatjes-rijk plasma. Het materiaal dat wordt gebruikt voor de behandeling bestaat uit het bloedplaatjes bevattende plasma dat uit uw eigen bloed wordt onttrokken. Dit wordt gedaan door een buisje bloed af te nemen uit uw arm.PRP werd al veel langer gebruikt in de tandheelkunde en orthopedie waarbij de doorbloeding bij peesletsels moest worden verbeterd om tot een goede genezing te komen. 

Het bloed wordt in een speciale centrifuge geplaatst waarin het plasma met de bloedplaatjes (de PRP) wordt gescheiden van de witte en rode bloedcellen. In dit plasma worden door de bloedplaatjes actieve groeifactoren losgelaten die een helende, stimulerende en verjongende werking hebben op de huid. Het plasma wordt door middel van een dunne naald oppervlakkig in de huid geïnjecteerd.

Verstevigend en hydraterend

De groeifactoren in het plasma stimuleren de doorbloeding en de aanmaak van hyaluronzuur, collageen en elastine in de huid. Vooral collageen zorgt voor stevigheid en werkt daarmee preventief tegen huidveroudering. U krijgt een stralende, strakkere huid. Omdat gebruik wordt gemaakt van bloed gebruiken sommige klinieken het ook wel de spectaculaire naam ‘vampire facelift’.

Gezicht, hals, decolleté, handen

Deze behandeling kan worden gedaan in het gezicht. Bovendien kan de huid van hals, decolleté en handen van deze ingreep profiteren. Het resultaat is na twee weken al zichtbaar en zal gedurende de daaropvolgende weken nog mooier worden.
Aanvullende therapie voor het verbeteren van de huid kan bestaan uit botox of fillerbehandelingen.

Veilig

De behandeling is vrijwel pijnloos, veilig en snel. Omdat je wordt behandeld met lichaamseigen materiaal, is de kans op reacties nihil. Daarnaast vinden veel patiënten het prettig te weten dat er geen vreemde stoffen in hun huid worden geïnjecteerd, maar eigen bloed.

Oogmark™ is gespecialiseerd in behandelingen met Platelet Rich Plasma. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. Je ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Meer weten over de mogelijkheden van PRP voor uw haargroei?

Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.