PRP methode (Platelet Rich Plasma)

PRP haartransplantatie

Wat is een PRP-behandeling? 

Een nieuwere behandeling op het gebied van haarverlies is “Plaatjes Rijk Plasma” (= PRP). Met “Plaatjes” worden onze bloedplaatjes bedoelt en ze komen veelvuldig voor in ons bloed. We hebben hier een grote voorraad van. Je kunt ze makkelijk missen en verkrijgen door bloed uit je arm af te nemen. Als we het bloed daarna 3 minuten centrifugeren in een speciale PRP-centrifuge, komen de bloedplaatsen automatisch boven ‘drijven’ in een reageerbuisje. Ze zijn nu klaar voor gebruik. Door middel van een aantal kleine prikjes geven we ze weer terug aan de hoofdhuid of het gezicht. Als patiënt merk je hier weinig van. Hoogstens een buisje bloed af laten nemen en een paar kleine prikjes. 

Wat is er zo speciaal aan bloedplaatjes? 

Bloedplaatjes zitten boordevol groeifactoren. Ze hebben een helende en reparerende werking bij een beschadiging van de huid of bloedvaatjes.

Bij een PRP-behandeling geven we deze bloedplaatjes terug aan plekken waar ze goed gebruikt kunnen worden. Een PRP-behandeling bestaat uit 3 behandelingen met tussen elke behandeling 1 maand rust. Het is geschikt voor mannen en vrouwen met klachten als dunner wordend haar of haarverlies door het mannelijk hormoon testosteron. De behandeling stimuleert de haarworteltjes en het zorgt voor een betere bloedsomloop. Op deze manier verbetert het bij een aantal mensen het dunne en beschadigde haar. PRP moet niet gezien worden als een genezing voor haarverlies, maar laat bij sommige mensen positieve resultaten zien. 

Hierna wordt een jaarlijkse herhaalbehandeling aanbevolen voor een optimaal resultaat.

PRP is ook geschikt voor: 

Het verbeteren van je huid in het gezicht, het decolleté en het verminderen van donkere kringen onder de ogen. Hierdoor is het een veilig alternatief voor de soms toch complicatiegevoelige traangoot behandeling met hyaluronzuurfillers.

Oogmark™ beschikt over een gecertificeerde PRP-centrifuge-machine en is gespecialiseerd in PRP-behandelingen.

We adviseren en helpen je graag tijdens een vrijblijvend consult.