Haarverlies?
Wij helpen je verder.

Haartransplantatie

In 2018 heeft drs. M. van Bracht verschillende klinieken bezocht in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Turkije in zijn zoektocht naar de beste haartransplantatiemethode. 

Oogmark™ is het eerste en vaste behandeladres in Friesland voor vragen op het gebied van haartransplantaties. Dankzij de laatste en nieuwste methode (FUE) is er na de ingreep geen sprake meer van een zichtbaar streepvormig litteken. FUE is dé methode, die letterlijk haartje voor haartje transplanteert. 

Ben je nog niet toe aan een haartransplantatie? Je kunt bij  voldoende donorgebied een PRP-behandelingen overwegen voor het verstevigen en behouden van je bestaande haartjes. 

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprek luisteren we naar je wensen en onderzoeken we de oorzaak van jouw vorm van haarverlies. Hiervoor is soms speciaal bloedonderzoek nodig of microscopisch onderzoek van een aantal haren. Bij twijfel over de hoeveelheid haarverlies kun je gedurende één week alle verloren haren in een envelop verzamelen en tellen. Als je foto’s mee kan nemen van vroeger is dit erg welkom.

Maak hier gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Achtergrondinformatie

Een haaruitval van 50 tot 100 haren per dag is normaal. Stress (bijvoorbeeld koorts, psychische spanning of zwangerschap) kan dit vergergeren. Doorgaans is dit soort haarverlies mild en zelden verliest iemand meer dan 50% van zijn haar. Als de oorzaak wordt weggenomen, is de haargroei binnen 6 maanden weer normaal.

Haarverlies na chemotherapie of radiotherapie is van een andere orde. Binnen 1 tot 3 weken vallen praktisch alle haren uit. Na de chemo- of radiotherapiebehandeling, komt de haargroei weer op gang, maar volledig herstel van de haargroei duurt echter lang (maanden tot jaren). 

Alopecia androgenetica (hormonale vorm van haaruitval door overgevoeligheid voor testosteron) is een genetisch bepaalde en hormonale vorm van kaalheid. Dit komt meestal voor bij mannen, soms ook bij vrouwen en kan al ingaan op het 20e levensjaar. Haarworteltjes krimpen en sterven uiteindelijk af om niet meer terug te keren. Typerend is een wijkende voorste haargrens en kaalheid rond of op de kruin. Alopecia androgenetica komt bij de helft van de blanke mannen voor, minder vaak bij het negroïde en zelden bij het Aziatische ras. Grof geschat komt deze vorm van kaalheid bij 30% van de mannen voor tussen 20 en 30 jaar, 40% bij mannen tussen 40 en 50 jaar, 50% bij mannen tussen 50 en 60 jaar.

Behandelingen met tabletten of lotions

Bij de mannelijke vorm van kaalheid (alopecia androgenetica) kun je eerst een lotion zoals Minoxidil (Rogaine) overwegen of pillen zoals Finasteride (Propecia). Beide hebben ook nadelen.

Minoxidil haarlotion (2%) kun je een jaar lang 2 x per dag uitproberen. Bij 25% van de mannen leidt dit tot opnieuw enige haargroei. Indien er na een jaar geen effect is, heeft het geen zin met de behandeling door te gaan. Indien er wel effect is, kan het aanbrengen worden gecontinueerd, omdat bij stoppen het haarverlies weer toeneemt. 

Finasteride lijkt in een dosering van 1 mg per dag meer effect te hebben. Ook dit middel moet een jaar lang worden gebruikt, voordat je kan vaststellen of het werkt. Na het staken van de behandeling verdwijnt het positieve effect helaas geheel binnen zes tot twaalf maanden.

 

Behandeling d.m.v. een haartransplantatie

Wil je meer een permanente oplossing? Dan kun je een haartransplantatie overwegen bij voldoende en geschikt donorgebied. Eigen haren worden vanaf het achterhoofd pijnloos geoogst en verplaatst (getransplanteerd naar de gewenste gebieden). Deze haren vallen niet meer uit en zijn ongevoelig voor testosteron.

Maak hier gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.