Chronische hoofdpijn en alles al geprobeerd?

Chronische hoofdpijn en alles al geprobeerd?

Misschien is botox de oplossing.

Hoe werk het?

Botox is eigenlijk een middel tegen rimpels d.m.v. spierontspanning. Minder bekend is het gebruik van botox tegen hoofdpijn. De werking werd bij toeval ontdekt, toen patiënten die injecties hadden gekregen opvallend minder hoofdpijn hadden dan anderen.

Hoofdpijn is een veelvoorkomende en onzichtbare aandoening. Het zorgt voor werkverzuim en kan lijden tot grote sociale beperkingen. Er bestaan verschillende vormen van hoofdpijn, die we tijdens een consult uitgebreid zullen bespreken en onderzoeken. Soms is doorverwijzen naar een neuroloog voor een MRI-scan ook ons advies. 

Voor wie?

Botox tegen hoofdpijn klinkt aantrekkelijk, vooral als je last hebt van zware hoofdpijn, migraine of clusterhoofdpijn. Veel mensen hebben van alles al geprobeerd. Van hoofdpijnkliniek tot neuroloog of van diethist tot homeopaat. Onze ervaring is, dat botox dan kan helpen om:

  • de hoofdpijn te laten verdwijnen
  • de intensiteit te verminderen
  • of de frequentie te verminderen.


Hoe werkt botox tegen hoofdpijn?

Afhankelijk van je klachten of de locatie van je hoofdpijn kunnen we je gericht behandelen. Soms betekent dit een behandeling van alleen het voorhoofd (bijvoorbeeld de frons). Een andere keer betekent dit alleen het behandelen van het aangedane gebied (zoals gerichte plekken op het behaarde hoofd of zelfs schouders). Dit is maatwerk en afhankelijk van je klachten.

Tijdsduur consult: ± 30 a 45 min
Herstelperiode: niet van toepassing, er is geen downtime
Effect: 3 tot 4 maanden
Consult en controles : vrijblijvend