Ik heb een vraag, klacht of opmerking…

Als praktijk hebben we het beste met je voor en nemen we je klacht serieus. Voor een goede oplossing staan we open voor positieve feedback of verbeterpunten. Een klacht of ontevredenheid bespreken is vaak niet zo makkelijk, daarom hebben via DOKh zelfs een onafhankelijke klachtenfunctionaris. 

Hier wat tips wat je kunt doen

  1. Gelukkig hebben we nog geen klachten gehad, maar probeer je vraag of klacht natuurlijk eerst met de behandelend arts te bespreken. Vind je langskomen of bellen lastig, neem dan contact op met de praktijkassistente of schrijf een mailtje naar admin@oogmark.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Uiterlijk binnen 3 dagen.
  2. We zullen er echt alles aan proberen te doen om het naar tevredenheid op te lossen. Daarom hanteren we in ieder geval een niet goed, geld terug garantie. Dit betekent dat, wij behandelingskosten terugbetalen minus de kosten van het product. Let op: chirurgische ingrepen zoals bijv. een bovenooglid- of oorlelcorrecties zijn van deze regeling uitgesloten. Dus ben je niet tevreden over een injectables (botox/filler of een skinbooster) behandeling of had je er meer van verwacht? Stuur dan gerust een mailtje naar admin@oogmark.nl. Voor geld teruggave ga je akkoord met een bezoek aan de behandelend arts voor het maken van foto’s van het laatste behandelresultaat en onderteken je de niet-goed-geld-terug-verklaring voor ontvangst.
  3. Wil je dit niet, dan kun je ook contact opnemen met onze klachtenfunctionaris bij DOKh. Je krijgt dan advies en zo nodig hulp bij het schriftelijk formuleren van de klacht. Als de klacht helder is, ga je samen met de klachtenfunctionaris aan de slag om naar een oplossing te zoeken. De eerste optie die meestal gekozen wordt is klachtbemiddeling door de klachtenfunctionaris. Je kunt bij de klachtenfunctionaris aangeven of je hiervoor open staat. De arts en klachtenfunctionaris hebben geen werkrelatie en kennen elkaar niet. 

Tijdens het bemiddelingsgesprek krijgen jij en de arts de gelegenheid om een toelichting te geven op het gebeuren. Als er begrip ontstaat, is er ook vaak weer een werkbare situatie. Het uiteindelijke doel is de vertrouwensrelatie tussen jou en de arts te herstellen.

Samen lossen we het met elkaar op

  • Hulp van de klachtenfunctionaris via DOKh, de klachtbemiddeling en klachtbehandeling zijn kosteloos.
  • Bemiddeling is pas geslaagd als beide partijen het hier over eens zijn.
  • Bij bemiddeling wordt uitgegaan van wederzijds respect en vertrouwen. Uitlatingen rondom de klacht en gedurende de klachtenbemiddeling op bijvoorbeeld internet of Social Media (zoals bijv. Facebook, Youtube, Instagram, Whatapp etc.) passen dan ook niet in een bemiddelingstraject.
  • Wij en alle overige betrokkenen zullen vertrouwelijk en zorgvuldig omgaan met uw privacy en hebben geheimhoudingsplicht.
  • We doen er alles aan om het 100% voor je op te lossen. 

Kom je er ondanks de bemiddelingsgesprekken niet uit, dan ondersteunt de klachtenfunctionaris je bij een eventuele volgende stap. De klacht wordt dan een geschil.

Stichting DOKh
Afdeling Klachten en Geschillen
Robijnstraat 6
1812 RB ALKMAAR
072-520 83 25
www.dokh.nl