Bovenooglidcorrectie

Last van je oogleden? Er zijn meer oplossingen dan je denkt...

Een gezonde kijk op een frisse blik, start in onze huisartsenpraktijk. Naarmate je ouder wordt, kan de huid rondom de ogen zodanig verslappen, dat dit klachten kan geven van afhangende of plakkende oogleden, een vermoeid gevoel of een vermoeide blik. Het kan ook problemen opleveren met make-up of je kan de behoefte voelen om frequent je wenkbrauwen wat op te trekken. Hoofdpijn of minder goed zien worden ook wel eens genoemd. Onze praktijk is al 5 jaar gespecialiseerd in het uitvoeren van een bovenooglidcorrectie en we helpen zowel patiënten met medische- of cosmetische bezwaren. Kom gerust langs en bekijk direct het resultaat met onze pijnloze ooglidcorrectie-simulatie tijdens een vrijblijvend intakegesprek voor je ooglidcorrectie in Friesland.

Probeer vrijblijvend de pijnloze bovenooglidcorrectie-simulatie.

Tijdsduur ingreep: ± 60 a 75 min.
Herstelperiode: ± 4 a 7 dgn.
Controlemomenten: 1 en 12 weken later

Over behandelend arts: drs. M. van Bracht (Mark), is cosmetisch huisarts en tevens meer dan 10 jaar huisarts (Vrije Universiteit van Amsterdam). Samen met zijn vrouwelijke collega drs. Sonja Dorgelo zijn zij huisartsenopleider aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Van Bracht heeft meer dan 9 jaar ervaring in de klein cosmetische chirurgie en sinds 5 jaar is hij speciaal opgeleid om op professionele en op veilige wijze huidoverschot te verwijderen van een bovenooglid (= blepharoplastiek). In Nederland worden in totaal per jaar ongeveer 25.000 bovenooglidcorrecties uitgevoerd zowel bij vrouwen (85%) als bij mannen (15%).

Voor de ingreep wordt gebruik gemaakt van oa. de wetenschappelijke leidraad Blepharoplastiek (NVVCC) en de richtlijn zoals beschreven in het “Handboek verrichtingen in de huisartsenpraktijk” van Goudswaard ea uit 2014.

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek helpt hij patiënten met problemen van de bovenoogleden. 

Ook patienten buiten onze praktijk zijn van harte welkom. Onze praktijk is voor deze consultatie gewoon vrij toegankelijk.

Bel 06 – 28 50 76 45 of mail naar info@oogmark.nl

De praktijk is aangesloten bij Huisartskliniek (behandelnetwerk van cosmetisch chirurgisch werkende huisartsen), de NVVCC (Ned. Ver. voor Cosmetische Chirurgie), NVCG (Ned. Ver. voor Cosmetische Geneeskunde) en DOKh (klachtenbemiddeling).

Mark van Bracht“Een ooglidcorrectie wordt snel gezien als een luxe ingreep. Veel mensen hebben serieuze klachten als een drukkend of vermoeid gevoel op ogen of wimpers. Confronterende opmerkingen over er moe of boos uitzien zijn eigenlijk makkelijk op te lossen. Veel mensen moeten eerst een psychologische drempel over, omdat ze het eng vinden:

  1. ze zijn bezorgd voor een verbaasde blik na de ingreep
  2. of bezorgd voor pijn tijdens de ingreep
  3. of bezorgd dat ze de ogen na de ingreep niet meer kunnen sluiten
  4. of voor zichtbare littekentjes
  5. en tot slotte: bezorgd voor een onnatuurlijk resultaat

Als je als dokter weet wat je moet doen, is de ooglidcorrectie een laag complexe en veilige ingreep die prima in een huisartsenpraktijk uitgevoerd kan worden. Ik beheers de techniek waarmee je kan controleren of je de ogen nog goed kan sluiten na de ingreep. Het opmerkelijke is, dat patiënten na de ingreep vaak als eerste enthousiast zijn over het cosmetische resultaat, terwijl ook de oorspronkelijke medische klachten verdwenen zijn. Voor mensen met operatieangst reserveer ik altijd extra tijd.

Ervaringen

Foto’s: onderstaande foto’s zijn eigendom van Oogmark™ en met toestemming van de betreffende patiënten gepubliceerd. Her-gebruik of publicatie door derden is niet toegestaan.