Over ons

Oogmark™ is in 2017 opgericht door drs. M. van Bracht, cosmetisch NVCH. Oogmark™ is een moderne, gespecialiseerde medisch cosmetische praktijk met 2 cosmetisch artsen NVCH, 4 doktersassistenten, en 1 manager. De praktijk is gevestigd in Drachten (Friesland) op de begane grond naast de NHG-geaccrediteerde Huisartsenpraktijk Van Bracht & Dorgelo in Drachten. De praktijk heeft 6 kamers (1 spreekkamer,1 behandelkamer, 1 laboratorium- en sterilisatiekamer, een wachtkamer, receptie en een backoffice).

Onze visie is een focus op 5 cosmetische ingrepen voor een bovengemiddeld professioneel resultaat. Dit zijn haartransplantaties, bovenooglidcorrecties, oorlelcorrecties en injectables (botox en fillers). 

“Ik ben opgegroeid in het Gooi en in 2009 opgeleid aan de Vrije Universiteit van Amsterdam tot huisarts. Van kleins af aan is mijn passie verbeteren en iets moois creëren. Daarom heb ik me in 2014 gespecialiseerd in de cosmetische chirurgie door verschillende opleidingen te volgen bij bekende specialisten van de NVVCC, voormalig Huisartskliniek, NVCG en FUE Europe. In 2017 ben ik huisartsopleider geworden aan de Rijksuniversiteit van Groningen. In 2020 heb ik samen met een aantal andere cosmetische huisartsen van voormalig Huisartskliniek, de Nederlandse Vereniging Cosmetische Huisartsen opgericht. Als voorzitter van deze vereniging zet ik mij in voor veilige en transparante cosmetische huisartsgeneeskundige zorg. 

Mijn werk zie ik als topsport. Blijven trainen, maar zelf ook fit en gezond te blijven. Ik vind het belangrijk dat je als patiënt goed gehoord, geadviseerd en professioneel behandeld wordt. Mijn consulten lopen wel eens uit, omdat ik tijd en aandacht erg belangrijk vind als het gaat om cosmetische wensen.

Door de jaren heen en de feedback van mijn patiënten, heb ik gemerkt, dat ik me onderscheid in: 

  • ethisch dokterschap (jij als patiënt staat centraal en niet onze omzet)
  • ik behandel als het kan of verwijs als het moet
  • ik stel zorgvuldige indicaties en informeer uitvoerig over de behandeling
  • en tot slot, zorg ik, door mijn opleiding, ervaring en jaarlijkse bijscholingen voor een professioneel resultaat. 

Ik help je graag in mijn praktijk, 

Hartelijke groet, Mark van Bracht”