Oorlelcorrectie

Uitgescheurde oorlel?
Met een ingreepje is het zo gefixt.

Wat is een oorlelcorrectie?

Heb je spijt van je oortunnels of oorpluggen? Of heb je misschien een uitgescheurde oorlel door een oorbel? Je kan het makkelijk en weer mooi laten herstellen. Door middel van oorlelcorrectie zie je na de ingreep vrijwel niks meer van de ingreep. 3 maanden later kun je zelfs weer oorbellen dragen.

Hoe verloopt een oorlelcorrectie?

Een oorlelcorrectie is een kleine chirurgische ingreep onder plaatselijke verdoving met een speciale hechttechniek. De ingreep duurt afhankelijk van de grootte ongeveer 30 à 40 minuten per oor. De ingreep bestaat uit de volgende stappen:

  • de ingreep vindt plaats in onze speciale en nieuwe behandelkamer.
  • de behandeling wordt uitgevoerd door de behandelend arts en een assistente.
  • de oorlel wordt afgetekend, ontsmet en steriel afgedekt.
  • hierna wordt de huid met een klein prikje plaatselijk verdoofd.
  • het betreffende stukje wordt ontdaan van oude huid en d.m.v. een speciale hechting weer vastgemaakt.
  • na de ingreep worden pleistertjes aangebracht en kun je weer naar huis.

 

Tijdsduur ingreep: ± 30 a 40 min
Herstelperiode: ± 1 a 2 weken
Controlemomenten: na 1 week
Consult: vrijblijvend

Wat kost een oorlelcorrectie?

Wat kost een oorlelcorrectie?
Bij een ingescheurde oorlel rekenen we € 468,- voor een oorlelcorrectie aan één kant. Het repareren van de oortunnel/schotel kost € 500,- per kant.

Herstel na een oorlelcorrectie

Bij een oorlelcorrectie wordt u plaatselijk verdoofd en kunt u een half uur na de ingreep weer naar huis. Nadat de verdoving is uitgewerkt, kunt u een vervelende maar lichte pijn voelen. Dit kan een aantal dagen aanhouden, omdat de huid nog onder spanning staat. Ook kan uw oorlel rood, gezwollen en gevoeliger of juist gevoelloos zijn. Deze klachten verdwijnen na een paar weken. In totaal bedraagt de herstelperiode van een oorlelcorrectie ongeveer 1 tot 2 weken.

Nazorg

Om een mooie genezing te waarborgen, kunt u gebruikmaken van littekencrème. Nadat de wond gesloten is en de korstjes weg zijn, mag u tweemaal per dag de littekencrème op uw oorlel smeren.

Oorlelcorrectie in Friesland plannen?

Maak gerust een vrijblijvende afspraak voor een adviesgesprek. Onze consulten zijn kosteloos en ook als je niet staat ingeschreven bij onze praktijk in Friesland, ben je van harte welkom. Een verwijsbrief is niet nodig.

 

Ervaringen